Inre Frid ? Ja vad är det då ?

Inre frid är ett begrepp som används, oftast i religiösa sammanhang, som betyder att man har ett inre lugn eller ett lugn i själen. Inre frid används som en motsats mot stress och ångest, vilket uppnås genom kunskap och förståelse. Begreppet kan användas för att beskriva en person som ”har allt” (i vår kultur pengar, partner, villa/lägenhet, bil, båt etc.) men ändå inte mår bra.

I vissa kulturer räknas inre frid som en grad av medvetande eller upplysning, vilket kan uppnås genom utövande av exempelvis bön, meditation, tai chi eller yoga. Ofta betraktas strävan efter inre frid som en process att lära känna sig själv, något som är centralt inom hinduism och buddhism.

Ja vad är det för dig ?

För mig är det mina stunder i kontemplation, då har jag total Frid ….
Eller när jag har mina barn och barnbarn omkring mig….
men det är frid på ett annat sätt….

Jesus sade: Frid lämnar jag efter mig åt er. Min frid ger jag er.
Buddha : ”Motgång är en del av livet. Den kan inte kontrolleras. Vad vi kan kontrollera är hur vi reagerar på den, välj frid och det blir det….

!08

1 kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s