Reiki….den outsinliga källan

Jag kommer att ta upp utbildningarna i Reiki igen, behovet av inre healing hos människor är stort, visste all hur enkelt det är skulle Alla hålla på med det 🙂 Och handen på hjärtat Ingenting har fört med sig så mycket bra som att verkligen jobba med detta. Jag är utbildad till Shinpiden ( Västerländska : Master) i Reiki redan i slutet av 80 -talet när metoden var helt ny i Sverige, utbildat hundratals i metoden , men gjort ett uppehåll pga andra saker har tagit plats , men känner att nu är det dags att ta upp det igen 🙂

Om man till att börja med gör det för sitt eget läkande ,blir man snart en bra kanal för andra ! Och det utan att tömma sig , just därför att man bara är en kanal för helande energier !

Ska berätta lite här om ursprung, användande m.m
Det började med denne Japanske man :

Mikao Usui

Mikao Usui

Mikao Usui, född 15 augusti 1865, död 9 mars 1926, skapade 1914 den japanska healingmetoden Reiki.

Vid 4 års ålder sattes han i ett buddhistiskt tempel där han förblev till vuxen ålder. Här undervisades han bl.a. i kampsport till en mycket hög nivå och lärde sig genom Qigong-övningar att bygga upp och kontrollera energi och även att använda denna till healing. Han kunde mycket inom detta område och han reste runt för att försöka få förklaringen till detta. Hans elever undrade över detta och han bestämde sig för att ta reda på detta. Det var genom buddhistiska sanskrifter han kom saningen närmre.

Usui var huvudsakligen en andlig lärare, men var även känd som healer. Hans andliga undervisning, avsedd för inre healing, bestod av meditationer och energiövningar som skulle bringa kropp och själ i balans. Genom dessa övningar var man dessutom i stånd att använda energin till healing. Omkring 1921 utvecklade Usui ett fristående healingsystem som snabbt och utan föregående andliga övningar kunde tillämpas. Själv hade han inget namn för systemet, som han endast beskrev som ”min metod”. Hans elever kallade det ”Usui Teate” (te=hand, ate=beröring). Termen Reiki kom till senare, troligen genom dr.Hayashi.

Fortsättning kommer …

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s