Det gröna Trädet , Hedniskt eller vad ? Om Tradition och Religion…

Ja har funderat på det då jag har en brokig samling av religioner i min vänlista på FB, en del mer fanatiska än andra och proklamerar att det är satans träd och allt möjligt,….herre Jesses 🙂

Jag älskar traditioner …av alla slag …jag älskar religioner av alla slag oxå.
Har studerat alla religiösa skrifter jag kommit åt, bara för att jag velat se sammanhanget, för såpass smart e jag faktiskt att jag kan se att allt hör ihop, i grund och botten är det samma läror allesammans just different names !

Men andemeningen är densamma i dem Alla !

Om vi skulle ta och jämföra, så är människan funtad så att den vill ha rätt och alla andra har fel, och det spelar ingen roll om det är nationalitet, religion eller affärsverksamhet ! Alla ser det som att MITT är det RÄTTA !!

Inte konstigt att det är krig ….

Nej låt alla ha Sina traditioner, Sina Tankar. Sina Innersta värderingar , utan att slå på dem som inte har det samma !

Jag tycker att Vi år 2012 ska vara såpass utvecklade att vi ska klara av det ? Inte sant ?

Kom ihåg… ”Det finnes ingen Religion högre än sanningen ””

Lite om Granen Det Gröna Trädet :

Seden är cirka 500 år gammal och kommer från Bayern i Tyskland. Förr pyntade man granen med ätbara kakor och nötter. Vid julens slut plundrade barnen trädet och åt upp det som var på det. Det tog en tid innan vi plockade upp seden i Skandinavien.
I Sverige rapporteras den första granen från 1741, men det dröjde länge innan seden spred sig utanför herrgårdarna.

Långt innan kristendomens intåg eldade man bål vid heliga träd. Denna tradition blev bannlyst av kyrkan vid år 452. I en frankisk text från 1200 talet finns beskrivningar av ett grönt träd med brinnande ljus. Sen hördes inget mer förrän på 1600-talet i franska Alsace, där man tog in ett träd och dekorerade det med kulörta pappersfigurer, kakor, frukt, godis, socker och glitter.
granKälla: Julen i Fokus


1 kommentar

  1. Aseraträden omnämns i GT, men de är mycket äldre än den. Där kallas den Ashera. Därmed avses ofta en gudinna (Jahvé och Hans Ashera), men också det träd eller den påle, som fick vara ”bild” eller symbol för henne. Kunskapens frukt är en smällkaramell eller godis. Tankens ljus är tända i trädet och ormen heter Seraf, vilket betyder ”glödande orm” eller ”lysande orm” eller varför inte ”glitter”?

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s