TAROT – Mirror Of The Soul –

Att Verkligen kunna börja Lägga Tarot kräver att Den Säger Dig Något
När Du Väl hittar Din Lek – blir Ni Ett ❤

img_5983
Jag har haft samma Tarotlek i Evigheter – Den betyder Mer för Mig än bara en Kortlek för den innehåller en berättelse – Ibland har jag försökt med andra men de säger mig inte så mycket som jag skulle vilja – Jag styrs helt av min Själ och Känsla så det är lätt att bli Tom när Mentalkroppen Måste in och husera 😉
Nej jag Försvinner in i Elementen och dras med i Känslan helt Hängiven

Att Det Är Crowley som skapat denna Kortlek – Är ju Inte helt sant
Den Målades av Frieda Harris och hon borde tillskrivits mer av den än vad hon gjort ´
Hon Arbetade Länge med den och var en av henns största Livsverk
Jag Bara Älskar den – Den Är Min Ständiga Följeslagare ❤
Jag ser den som Att Ljus Möter Mörker – Precis Som Själva Livet
Crowley VS Harris ❤
När Vi Vågar Se Mörkret – Blir ljuset desto starkare …

Älskar att Denna Lek Har En Verklig Substans – och Inget Hittepå Gullegull 😉
Den Speglar Verkligen Livet i sig ❤

Jag har först nu tagit reda på mer om Historien Bakom Dessa kort som började göras  1937 av Frieda Harris på uppdrag av Aleister Crowley med Inspiration från Hans bok

”Book of Thoth”

 

Jag tror inte man riktigt förstår korten om man inte Lever med dem – Många tycker Historien runtomkring är lite mörk – för mig symboliserar den Själva Livets Alla sidor . .

Frieda Harris dog i Maj 1962 – Då föddes jag

Att gräva i denna historia , har gett mig massor av ”förklaringar”till varför jag Älskar den så , den inrymmer så Många Känslor  . . . .Alltifrån Djupaste Sorg Till Största Möjliga Glädje –  Hade nog Aldrig börjat med Tarot om inte den kommit in i mitt Liv
Jag dras Inte åt Det enbart vackra – ska något fånga mitt intresse måste det Finna Djup !
Allt annat känns bara Yta och Inte så Äkta som denna ❤ ….För Mig….

Från Paranormal :

”Lady Frieda Harris var gift med Sir Percy Alfred Harris, medlem av Brittiska paralamentet. Hon var 60 år gammal när hon fick i uppdrag av Aleister Crowley att teckna bilderna till en tarotkortlek – The Thoth Tarot. Denna lek skapades för att reflektera Crowleys tolkningar av det traditionella namn och nummersystemet från dels Tarot, dels från Thelema, Crowley’s personliga tolkningar av gamla såväl som samtida esoteriska läror.

Harris var inte bara en suverän konstnär, hon var även medlem i det teosofiskasällskapet Co-Masonry.

Strax efter att hon mött Crowley (1937) blev hon hans lärjunge och började arbeta med Tarotdesign. Tarotprojektet beräknades ta ca 3 månader, men drog ut på tiden till ett hela 5 år långt projekt.. Under dessa 5 år arbetade Harris intensivt medan bomberna bokstavligen regnade ner runt omkring henne (andra världskriget).Vissa kort skapade hon upp till 8 versioner av. Hon nöjde sig inte förrän bilderna var exakt så som de var tänkta att vara.Det var en tidsfråga om The Thoth Tarot-projektet skulle bli klart under vare sig Crowley’s eller Harris livstid.

Harris finansierade en första utgåva, begränsad till ca 200 lekar.

Crowley visade stor uppskattning över Harris arbete och överöste henne med beröm. Men han krävde även att ha huvudrollen i deras gemensamma skapelse.

Harris hade en flammande utstrålning och när hon dog vid 61 års ålder hade hon fortfarande kvar sin röda hårfärg. Harris skrev även esoteriska dikter under pseudonymen Jesus Chutney. Men hela tiden undvek hon strålkastarljuset och koncentrerade sig på arbetet med Thoth-leken. Hon höll även detta arbete anonymt, vilket ju gjorde Crowley’s pockande på äganderätten desto mer effektiv. Medan Crowley agerade utgivare och försåg Harris med listor med symboler och färger, bör ändå den slutgiltiga äran innehas av Harris.

 

img_4623
Aleister Crowley and Frieda Harris

 

Efter tarotprojektet fortsatte vänskapen mellan de båda om än tidvis vacklande. Slutligen djupnade relationen dock till varaktig vänskap. Crowley var ingen enkel person att förstå sig på. Men Harris var stark nog att inte fästa sig vid hans värsta vredesutbrott. Och hon kunde dessutom få egna dylika.Genom åren fortsatte Harris att stötta Crowley såväl på vänskapsplanet som ekonomiskt.

Harris originalarbeten förvaras nu på Warberg-institutet i London. Tyvärr var dåtidens kvalitet på konstnärsmaterial ganska låg, vilket har resulterat i att originalen har börjat falla sönder. Man planerar en större renovering av originalbilderna, där det ursprungliga ska bevaras och förstärkas. ”

–+–+–+–+

Och Idag så googlade jag Mirror of The soul som Tarotleken också kallas och då hittade jag Chris De Burgh ! har hört talas om honom men aldrig riktigt lyssnat -jo på hans populär musik som lady in Red osv- men nu hittade jag annat som Tog Min Själ 😉

…Hänförd !! Vilka låttexter !!

AMOR SPECULUM ANIMA LUCET.
LUCIFER EX INFERNO CLAMAT.
NE NOS INDUCAT IN TENTATIONEM.
AMOR SPECULUM ANIMA LUCET.

Love lights the mirror of the soul.
The devil is calling from hell.
Lead us not into temptation.
Love lights the mirror of the soul.

2 kommentarer

 1. Ha han hade jag glömt cool 😀
  Jag letar efter en Tarotlek men det finns alldeles för många olika.
  Vill ha en med dagens budskap
  har du några tips är jag tacksam.
  Kramiz

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s