Visdomar Från Indianerna – De borde vara våra största läromästare om Hur Vi hanterar Oss och Jorden Vi Ärvde …

Omfamna Gammal Visdom – De Var Så Mycket klokare än oss – trots all kunskap vi har idag – så känns denna ” högre ”

Wakan Tanka, Great Mystery,

”Lär mig hur man litar på mitt hjärta, mitt sinne, min intuition, mitt inre vetande, min kropps sinnen, min andes välsignelser. Lär mig att lita på dessa saker, så att jag kan komma in i mitt heliga utrymme och kärlek bortom min rädsla och sålunda gå i balans med varje Soluppgång ”
– Lakota bön

img_4907

”Och medan jag stod där såg jag mer än jag kan berätta, och jag förstod mer än jag såg; För jag såg på ett heligt sätt att smälta samman saker i anden och formen av alla former som de måste leva tillsammans som en varelse.”

– Black Elk, Black Elk Talar

img_4908

Så lev ditt liv utan att rädslan ,för döden kan aldrig komma in i ditt hjärta.

Gör Inga Problem av  deras religion; Respektera andra i deras uppfattning, och kräv att de respekterar din. Älska ditt liv, perfekta ditt liv, försköna alla saker i ditt liv.

Söka för att göra ditt liv långt och dess syfte i ditt folks tjänst. Förbered en ädel dödssång för dagen när du går över den stora klyftan. Ge alltid ett ord eller ett hälsningstecken när du möter eller skickar en vän, även en främling, när du är i en ensam plats. Visa respekt för alla människor och inget fördömande  till någon.

När du Går upp  på morgonen, tacka för maten och för glädjen att leva. Om du inte ser någon anledning att tacka, ligger felet bara i dig själv.

Missbruka inget och ingen sak, för missbruk vänder de vise till dårar och rånar anden i sin vision.

När det kommer din tid att dö, var inte som de vars hjärtan är fyllda av rädslan för döden, så att när den kommer- kommer de gråta och be för lite mer tid att leva sina liv på nytt på ett annat sätt. Sjung din dödssång och dö som en hjälte som går hem.”

– Chief Tecumseh (Crouching Tiger) Shawnee Nation 1768-1813

•••

”Jag tror inte att en civilisations mått är hur höga dens betongbyggnader är. 

Men snarare hur väl sitt folk har lärt sig att relatera till sin miljö och medmänniskor.”

– Sun Bear of the Chippewa Tribe

•••

Det finns en väg i hjärtat av oss alla, dold och sällan rest, vilket leder till en okänd, hemlig plats. De gamla människorna kom bokstavligen för att älska jorden, och de satt eller låg på marken med en känsla av att vara nära modermakterna.

Deras teepees byggdes på jorden och deras altare var gjorda av jorden. Själen var lugnande, förstärkning, rensning och helande.

Därför sitter den gamla indianen fortfarande på jorden istället för att prova sig upp och bort från sitt liv som ger styrkor. För honom, att sitta eller ligga på marken är att kunna tänka djupare och att känna sig mer angelägen. Han kan se tydligare in i livets mysterier och komma närmare i släktskap med andra liv hos honom.”

– Chief Luther Standing Bear

img_4909
Chief Luther Standing Bear

Liksom gräset som visar ömma ansikten mot varandra, så borde vi göra det.

För detta var världens farfars önskemål.”

– Svart älg

img_4906

”Jorden, lär mig

Jorden lär mig tyst ~ eftersom gräset fortfarande är i nytt ljus.
Jorden lär mig att lida ~ som gamla stenar lider av minnet.
Jorden lär mig ödmjukhet ~ eftersom blommorna är ödmjuka från början.
Jorden lär mig att bry sig ~ som mammor vårdar sina ungar.
Jorden lär mig mod ~ som trädet som står ensamt.
Jorden lär mig begränsning som myran som kryper på marken.
Jorden lär mig frihet ~ som örnen som flyger i himlen.
Jorden lär mig acceptans ~ som de löv som dör varje höst .
Jorden lär mig förnyelse ~ som fröet som växer på våren.
Jorden lär mig att glömma mig själv ~ som smält snö glömmer sitt liv.
Jorden lär mig att komma ihåg vänlighet ~ som torra fält gråter efter regn.”

– En utbredd bön

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s