Reinkarnation -Mina Tidigare Liv… Del 1

img_4915

I Början på 90-talet Gick jag ReinkarnationsTerapi -utbildning för Ylva Cronstedt
– Det kan jag säga Vände upp och ner på Mitt Liv – Fullständigt …..På Både Gott och Ont 😉

Men Kort och Gott – mycket av det jag upplevde under den utbildningen har givetvis Präglat vem/vad  Jag har blivit – Många timmars terapi Om Mig Själv och tidigare Liv blev det
Kom In på det i mina tankar igår när jag skrev om Indianerna  . . .
Då fick de en väldigt stor betydelse under många år för mig …men sen har det där tonat av – Igår kom det tillbaka med en nästan överväldigande Kraft – Nästan som en Sorg över att jag ” kommit Bort från det ”
Jag har flera starka Inkarnationer Hos Indianerna … Som Givetvis har präglat Mig i nuvarande Liv oxå – När den kraften kommer in – Är jag som bäst 😉
Allting blir väldigt enkelt , jordande och förnuftigt …
Jag Älskar den energin ❤ Och Nu ska jag uppehålla mig i den …

Detta blev tydligt – när Andra skriver ” ner ” saker som betyder Mycket för mig – och Nej – Ingen Tar Min Upplevelse eller verklighet och gör något annat av den – Då Kände jag behovet av IndianKraften – Dont Get Into That energy …..Be The Indian …
Andra ska framhäva sina åsikter om det dessutom med en antydan till det Jag Känner GFYS !!! Högdragenhet … Nej Tack ! I många år har jag bara tagit sånt – men Nu Är Det Slut På Det . Basta ! Jag Säger Aldrig Något Om Någons Upplevelser och erfarenheter , Insinuerar Aldrig och Kommer inte att göra det . Men – Get Off My Back !
Det säger mer om dem än Om Mig – Så Vet detta – Om Någon pratar bakom Min Rygg så är de Långt efter 😉 ” Skrattar Gött ”  Jag Är för stark för att Gå In i sånt 😉

Ett Av de Viktigaste liven var i Oneidastammen eller Onayotekaono Irokese indianer som de kallar sig själva – där jag var dotter till stammens Hövding – The People of The Standing stone är betydelsen av Onayotekaono
De var uppdelade i 3 klaner The Wolf , The Bear och The Turtle clans
Min stam var The Wolfs
Och mitt namn var Wolfmoon 😉 därav mitt Arbetsnamn Wargmåne 😉
Nu vet ni historian bakom det oxå  . . Det Årtal som kommit fram är 1777 – Jag Vet inte om det är början eller slutet eller mitten av livet … Men när jag sökt efter det så var det ett stort slag då där de stred sida vid sida med med andra stammar mot  Fort Stanwix
Vad jag Vet är att Min Far dog och att stammen var illa däran – och Jag fick träda in som en tillfällig ledare då min bror var för ung …
I Reinkarnations terapin där och då… Var jag en kvinna som sökte All kunskap – Läkande – Diplomatisk- Jag återvände dit i Självregression Många gånger för att söka kraften och hjälpen från henne – Att hitta förhållningssätt då Livet emellanåt var Tuffare än tufft 😉

Vilket Redskap !!

img_4916

Här är Deras Historia om Hur Gott och Ont skapades – Underbart ❤ 😉

Creation Story

Haudenosaunee har alltid insett att människor är komplexa och har både goda och dåliga egenskaper. Skapande berättelsen tjänar som en påminnelse: ingen människa är felfri – den stora anden ensam är perfekt.

Keller George, Wolf Clan Medlem av Nationens råd, berättar följande historia, som hans mormors mormor berättade om den onda anden och den andliga anden.

För länge sedan var jorden djup under vattnet. Det var ett stort mörker eftersom ingen sol eller måne eller stjärnor skenade. De enda varelserna som bodde i denna mörka värld var vattendjur som bäver, bisamråtta  och anka.

Långt över den vattentäta jorden var de lyckliga andarna, där den stora andan bodde. I mitten av denna övre rike var ett jätte äppelträd med rötter som sjönk djupt in i marken.

En dag tog den stora andan trädet upp från sina rötter och skapade en grop i marken. Den Store Anden talade till sin dotter, som bodde i Övre Världen. Han beordrade henne att titta in i gropen. Kvinnan gjorde som hon fick höra och kikade genom hålet. På avstånd såg hon den lägre världen täckt av vatten och moln.

Den Store Ande pratade med sin dotter och berättade för henne att gå in i mörkets värld. Han plockade sedan ömt henne upp och släppte henne i hålet. Kvinnan – som skulle kallas Sky Woman av de som tittade på hennes fall – började sakta flyta nedåt.

När Sky Woman fortsatte sin resa såg vattendjurena upp. Långt över dem såg de ett stort ljus som var Sky Woman. Djuren var ursprungligen rädda på grund av ljuset som härstammar från henne. I deras rädsla gömmer de sig djupt under vattnet.

Djuren  besegrade till slut deras rädsla och kom tillbaka till ytan. Nu var de oroade över kvinnan, och vad skulle hända med henne när hon nådde vattnet.

Bävern berättade för de andra att de måste hitta en torr plats för att hon ska vila på. Bävern dök  djupt under vattnet på jakt efter jorden. Han misslyckades. Efter en tid dök hans döda kropp upp i toppen av vattnet.

Storlommen var nästa varelse för att försöka hitta någon jord. Han var också misslyckad. Många andra försökte, men varje djur misslyckades. Till sist sa BisamRåttan att han skulle försöka. När hans döda kropp flöt till toppen, knäpptes hans lilla klor hårt. De andra öppnade sina klor och hittade en liten bit av jorden.

Vattendjuren vände sig till en stor sköldpadda och klappade jorden på ryggen. På en gång växte sköldpaddan och växte, liksom jordens mängd. Denna jord blev Nordamerika, en stor ö.

img_4917

Under hela denna tid fortsatte Sky Woman hennes milda växande . Svanens ledare blev orolig när Sky Woman-sättet att växta var snabbt. Han samlade en flock svanar som flög uppåt och fick Sky Woman att vila på ryggen. Med stor omsorg placerade de henne på den nybildade jorden.

Strax efter ankomsten nedkom Sky Woman tvillingar. Den första födda blev känd som den Gode Anden. Den andra tvillingen orsakade hans mamma så mycket smärta att hon dog under sin födelse. Han skulle bli känd som den onda anden.

Den goda anden tog sin mors huvud och hängde den på himlen, och det blev solen. Den Gode Anden utformade också stjärnorna och månen från sin mammas kropp. Han begravde de övriga delarna av Sky Woman under jorden. Således kan levande saker alltid hitta näring från jorden för att den kommer från Moder Jord.

Medan den Gode Anden gav ljus skapade den onda anden mörkret. Den Gode Anden skapade många saker, men varje gång hans bror skulle försöka ,ångrade han sitt goda  arbete.

Den goda anden gjorde de långa och vackra träd, inklusive tallarna och hemlocken. Den onda anden, att vara motsatta, stötte på några träd eller sätta knölar och knutar i sina stammar. Andra träd täckte han i törnen eller förgiftade deras frukt.

Den Goda Anden gjorde björn och hjort. Den onda andan gjorde giftiga djur som ödlor och ormar för att förstöra de djur som skapades av hans bror.

När den Gode Anden gjorde fjädrar och strömmar av rent kristallvatten förgiftade den onda andan och placerade ormar i andra. Den goda anden gjorde vackra floder. Den onde anden drev klippor och smuts i floderna och skapade snabba och farliga strömmar.

Allt den goda Anden gjorde försökte hans onda bror förstöra

Efter den Goda Anden fullbordade jorden skapade han människan ur röd lera. Genom att placera mannen på jorden, instruerade den Gode Anden mannen om hur han skulle leva. Den onda anden gjorde en apa från havskummet.

Efter fullbordandet av hans arbete gav den ande en skyddande ande åt alla hans skapelser. Detta gjorde han kallade på sin bror och berättade för honom att han måste sluta göra besvär. Den onda anden vägrade totalt . Den Gode Anden blev upprörd av sin brors ondska. Han utmanade sin onda tvilling till kamp . Vinnaren skulle bli världens härskare.
Till sina vapen använde de tornen i jätte äppelträdet. Kampen rasade i många dagar. Den Gode Anden segrade, övervann sin onda bror. Den Goda Anden tog sin plats som jordens herre och förbannade sin bror till en mörk grotta under marken. I den här grottan skulle den onda anden vara kvar.

Den onda anden har emellertid onda tjänare som gör sitt bud och strömmar över jorden. De ogudaktiga andarna kan ta någon form och göra att män gör onda saker.

Detta är anledningen till att alla har både ett bra hjärta och ett dåligt hjärta. Oavsett hur bra en man är, har han fortfarande något ont. Det omvända är också sant. För hur ond en man kanske är, har han fortfarande några goda egenskaper. Ingen man är perfekt.

Den Goda Anden fortsätter att skapa och skydda mänskligheten. Det är den Gode Anden som styr goda människors andar vid deras död. Hans onda bror tar i besittning själarna av dem som är onda som han själv. Och så är det kvar.

3 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Abrakadabra

Magi, healing, shamanism, tarot och runor.

Maritas Strålande Energier

Behandlingarna är avslappnande, avstressande och balanserar kroppen och själen.

Bhutadarma

Nothing is impossible (at least that does not violate the laws of physics). When you can..violate the laws of physics!

dagens kvacksalveri

Tankar om vetenskap och pseudovetenskap.

Projekt Balans - en blogg om att göra det bästa av sitt liv.

En hälsoutvecklare och beteendevetares bästa råd

Bithes Blogg

Andligt och vardagligt Allt mellan himmel och jord

Odens Bortbyting

Bloggen om myter, legender och oknytt

Vego Inspira

Enkelt och snabblagat i ett grönt kök

livet runt stugknuten

Blandade iakttagelser från en liten stuga i skogen. Uppdateras oftast sön, tis eller tors

GRÖNA MOMENT

Miljöblogg om hållbar livsstil, omställning och social rättvisa

Hallonmamman's Blog

Just another WordPress.com weblog

Blickens Äventyr

Ge mig din blick, och jag skall säga hur den ser ut och låter.

%d bloggare gillar detta: