Livet Blir ofta – Hur Vi ser det ….

 

Jag Lägger ofta Märke Till Att Människor som ständigt Ser Allt omkring sig genom Grå Glas och Gärna Vill se Det Trista i Livet -Oxå Har det så i Livet – Människor som har Klara Glas , Höjjer Blicken och Väljer att se det Vackra oxå attraherar Det  . ..

Ett Exempel , som kan tyckas enkelt , men Jag Gillar Ju de enkla jämförelserna 😉
Och jag Ser Väldigt mycket om en människa i de enkla vardagliga situationerna

Jag Bor Ju i Lysekil – Andlöst Vackert Året om
I Infarten som är från Hög Höjd – Hör jag hur olika människor reagerar helt olika på Upplevelsen.
Precis nedanför ligger ett Litet Industriområde som Inte Är så Vackert – Höjjer man blicken Bara lite så ser man staden Som Är så Vacker och Skären utanför som ett pärlband till skydd för öppet hav – Jag ser Bara det Sistnämda – Industriområdet , tittar jag inte på – Jag Väljer att se det Vackra ❤ Andlöst Vackert ❤
Och oavsettt Väder eller tid på Dygnet  Är min upplevelse olika varje Gång – men lika Vackert ….

Så När några säger – Vilken Ful Infart med alla industrilokaler – Blir jag alltid Lika förvånad :O

Men det Är ju i grund och botten att Vi Väljer Vad Vi Vill se Först –
Livet Är ju inte alltid Vackert – men … Om Vi väljer att i Första hand se det Vackra – så har Vi lättare att hantera det som Är Fult

Ganska Enkel Lisfilosofi ….enligt Mig

img_6270

Min Bakgård Här i GAmlestan Likadant – Den Gulligaste lilla trädgård om Sommaren – Men med närmsta granne en Plåtverkstad – och deras Skräphantering Alldeles inpå –
Då Väljer jag att Titta på Blommorna istället 😉
Förut Gjorde jag Inte det – Men Bestämde Mig – Det Är Ju faktiskt Jag som bestämmer Hur jag Vill se saker 😉 Livet Blir så Mycket enklare då ❤

7 kommentarer

 1. Ja du har så rätt! När jag flyttade till Bohuslän för många år sedan jobbade jag i Lysekils kommun vare morgon när jag åkte till jobbet såg jag denna vidunderliga utsikt,men fick hålla lite koll på vägen också 🙂

  Gillad av 1 person

 2. Är där ibland då min far bor där ute. Tycker det är en vacker liten stad där jag vandrat både på kullerstensgator och klipphällar☺️

  Gillad av 1 person

 3. Kloka ord! Tänk att det kan vara så lätt att fokusera på det negativa. Jag har nog faktiskt varit en av dem. Men vet du- Det som är det bästa- det går att programmera om sig själv att fokusera på det som är positivt istället. Jag har helt förändrat mitt sätt att betrakta Mi omgivning! Och shit vad jsg har gått miste om!!!❤️🙏🏻🌸

  Gillad av 1 person

 4. Hej🙂. Jag blir så glad av det du skrivit om, jag väljer också att tänka om, att bara tänka positivt ( jag försöker, inte alltid det fungerar, men det är ok det också, eftersom jag kan välja om igen) & att se det vackra ist för att välja att se det som inte är lika vackert. Önskar dig en härlig ny vecka m nya möjligheter💜.
  Kramar Marlene

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s