KvinnoFälla ? HSP ? Eller är det helt enkelt Mötet Med Stora Jag (Ego) Hos Människor ?

Idag har jag Reflektioner  om Mig Själv och Varför Min Omgivning inte Hör Många pratar sig varma Om Jämnställdhet , Men faller ofta För Sina Egon 😉 😱
Alla Vill/ Ska ha Hjälp , men attHjälpa med Väldigt Små Saker Hinns inte Med ?
Jag Jobbar 350 %
Jo Dygnet Runt Som vårdare Av min dementa mamma 3X 8 h = 300 %
Plus 50 % Med Mitt ordinarie jobb och Ändå förväntas jag vara Till Hands ?
Det Kan jag Vara Om jag Någonstans Fick Frågan -Vill Du Bli Avlöst Någon Helg på Året ?

Jag skadade min rygg för 27 år sedan på ett arbete
Sedan dess har jag dragits med den eftersom jag fick för dåliga prognoser på en ev operation – Detta Har utvecklat även Artros och FibroMyalgi i Rygg och alla leder …
Redan då förväntades att jag i min relation skulle Fixa allt som vanligt
Trots svimnings smärtor – Trots att hela min verklighet bestod av att Försöka Lindra det som gjorde ont …
Det ledde till skilsmässa , med mitt senare brutna ben som kom som en pålaga på allt annat – vilket bara det var skäl nog att utgå
Då lösningen på ”städproblemet”
Var en kontorsstol med hjul
Jag förväntades städa ett 2våningshus med denna rygg plus ett brutet ben rullandes med en kontorsstol och helst klippa gräs oxå på samma sätt Med ett Helgipsat Ben Utan Att Min Man skulle Hjälpa Till ? – ja ni hör ju ?
😅😂
Idag Kan jag skratta åt detta och inse vilken klen människa detta var som försökte undkomma Allt där hemma -så Inget jag går och grämer mig över -snarare en lättnads att jag inte stannade – kommentaren när jag gick – vi som har det så bra ?
Fick mig att inse att en del är Så självupptagna att Vi Är =  Jag  EGO av stora mått
Min upplevelse är dock att det fortsätter 😳 i Alla relationer har jag omgivits av Stor Egoism
Jodå det kom ett par repriser om än i annan form 😉
Och min undran nu när jag efter många år levt utan relation -Harmoni- är vad ger människor Rätten att behandla såna som mig
(Empater ) på ett sådant sätt ?
När man tillslut sätter ner foten är det Fullt kaos och man ska inte tro att man är nåt ??
Då Är man Jobbig Jä-el ???
Och ska tryckas ned på alla möjliga vis ??
Trots åratal av Tålamod och det Blir nog Bättre  . . . .
Jag Vet att jag Inte är ensam om detta – många som möter denna sk-t – Jag är så tacksam att jag trots mina fysiska begränsningar Lyckats rodda både Mig och min dotter i 16 år –
Med Allt …visserligen tuffa År men tillfredsställdheten att jag gjort det fyller Mig med en Kraft
Som nästan känns övermäktig ibland – och min övertygelse att jag Gjort Rätt på varje punkt och mina vägval -mot alla odds varit fullständigt Rätt – man ska Inte i Någon form av relation Behandlas Illa – Utnyttjas – eller bli tagen för given.
Så Jag har Numera Inga Problem att Sätta Några Gränser , men frågan Är om Människor Vill Se dom eller Höra dem ?
Helst bara Anklaga för både det ena och Det Andra …
Nåväl , Mitt F*ck U – Finger fungerar numera efter en Tid alldeles utmärkt 😉
När andra  varken Vill Höra Förstå eller Se 😉

Jag Är Kraft

 

Jag Är En Ninja 😉 En Fighter – Och Numera En Väldigt Skarp Sådan ”fniss”

 

 

 

9 kommentarer

 1. Hej Kristina
  Jag har precis samma med ryggen som jag skadat i arbetet 1994 nu artros i hela skelettet. Resten som du skrivit stämmer klockrent på mig också. Riktigt otäckt att läsa, så väl det stämmer in. Om jag är empat vet jag ej däremot. ♥️

  Gillad av 1 person

 2. Med stor respekt, empati och igenkännande… nog önskar jag, att få bjuda in Dig Käraste Kristina, i mitt lilla kök i Stockholm, över en kopp kaffe och prata. De ord, den varma kram jag då skulle ge Dig skickar jag NU i alla elementens kraft i Kärlek och Tacksamhet till att Du delar detta! Säkert både vet och förstår Du, att jag förstår precis…TACK från djupet av mitt ❤️

  Gillad av 1 person

   1. Sååå VÄLKOMMEN! Om och när jag kommer till Lennart talar jag om för Dig och kanske Du är där då… Varm kram Från Nathalie!🥰

    Gillad av 1 person

 3. Ja hjälp vad jag känner i gen mig.
  Jag skulle bla hjälpa till att skuva en trasig fyrhjuling när jag var höggravid och hade foglossning.
  Och samma ord när jag gjorde slut, vi som har det så bra.
  Kram

  Gillad av 1 person

 4. Jag känner igen mycket av det du skriver. Hsp och empater blir ofta illa behandlade just pga att vi vill hjälpa och vi vill kompromissa. Vi vill ju att alla ska må bra, eller hur? Ofta glömmer vi bort oss själva i de sammanhangen.
  För mig tog det flera år innan jag insåg vart jag hade hamnat och då var det nästan försent.
  Det var först när min då 13 åriga dotter, som också är Hsp empat, blev djupt deprimerad och inte klarade av skola eller vissa personer som jag började förstå.
  Hon hade ju i alla år fått ta emot samma förminskande attityd och negativitet som jag. Och hon var bara ett barn. Jag hade i min inbillning trott att jag stod som en sköld emellan och skyddade henne. Nu förstår jag att det tyvärr inte var tillräckligt.
  I skolan blev det värre eftersom hon försökte hjälpa andra som också mådde dåligt. Hon kan ju se och känna deras känslor också. Hon visste inte än att man måste först må bra själv innan man kan hjälpa andra.
  Min dotter ringde mig till jobbet en dag och sa att nu går det inte länge, vi måste flytta. Då visste jag direkt att det stämmer, det måste vi. Vi flyttade samma dag.
  Idag, nästan ett år senare måste jag säga att det var det bästa jag har gjort. Jag och min dotter har hittat lugn och ro. Vi mår bra och vi har ett bra liv nu. Min dotter är frisk igen och har kommit ut på andra sidan som en väldigt insiktsfull ung kvinna. Hon lärt sig att lyssna på sig själv, vad hon behöver för att må bra. Hon har börjat att älska sig själv. Hon har en bra relation till vänner som hon själv har valt och hon ger inte mer än vad hon orkar med. Skolan går jättebra.
  Jag tycker själv att jag aldrig har mått så bra som nu. Jag är mig själv och jag är stark.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s