Ibland Stänger Livet av Vår Kreativitet – När Energin Inte Räcker till – Och Vilken Eufori När den Återvänder <3

Jag Har sedan Jag var Liten Alltid Gjort vad som faller Mig in – Ingenting har varit omöjligt att Skapa Göra Uppleva – Så Förmodligen Hade Jag En eller Flera ”Diagnoser” Som ingen Kände Till eller visste något om vid den Tiden 😉

Jag har alltid Mått Bäst När Jag Kan Göra Skapa Upptäcka och Det tror jag Vi Alla Gör , även om många har kvar Begränsningar från sin uppväxt typ : Att det inte Duger vad man gör ….
Omdömen Avund Negativ Kritik kan stänga den mest Kreativa Själ ❤

Jag hade Turen på Det Viset att min Mamma Alltid var så imponerad eftersom hon själv Aldrig gjort något utom att Brodera Sticka och sådant Man gjorde som Flicka under hennes uppväxt
Så Jag fick Alltid Positiv Feedback på Allt Jag hittade på och det Är vad jag Är mest Tacksam över från Henne .

Jag Kunde dessutom Ge Mig In i Den Andliga Världen utan att få Kritik från henne
Hon konstaterade bara att ” Ja jag begriper inte Hur Hon blev och Vet Inte Varifrån hon får Allt ”
Det Var ett Tryggt Godkännande ❤


Mamma

Jag har gått igenom Kortare faser i Livet , Skilsmässor Sjukdom In i Väggen där All Kreativitet fått stå på Paus

Men för ett antal år sedan Började Mamma Bli Dement …
Det var En Lång tid av Oro … Då hon bodde 6 mil bort och hon var Orolig och Rädd , otaliga telefonsamtal och ett Konstant flängande ibland flera ggr i veckan.

Så Inför en Midsommar och jag var på väg dit , ringer hon mig och har redan glömt att jag Är på väg till henne , Hon har ångest och Är Rädd , så jag säger mamma …packa ihop kläder och dina Toasaker så Får Du följa med mig Hem Idag.

Då kände Jag Hur Skönt hon tyckte det var ❤

När vi satt i bilen hem sa hon : Jag Kan inte vara Ensam mera

Det Behöver Du inte Mamma Sa Jag och på den vägen Blev det – Efter många turer hit och dit med
Olika lösningar … Insåg jag att Hon Får helt enkelt Bo Med oss – Det blev nästan 5 År ….

Detta Ångrar Jag Inte för en sekund , Det Har varit Jobbigt Påfrestande Men Vi har oxå fått möjligheten att Bearbeta Så Mycket , det har oxå varit Roliga stunder för hon hade mycket humor.

Jag Är Tacksam över att Vi fick Den Möjligheten

Dock Stängdes Hela min Skaparglädje för det fanns ingen energi över till det , Det handlade bara om att ha Mat på Bordet Jobba mina timmar på Tarotguiderna och Inget mer

Förra sommaren ramlade Mamma och jag Insåg att Nu klarade jag inte av att fylla hennes Behov längre …
Så sitt Sista År fick hon vara på ett Boende – mitt i pandemin och Första halvåret Sågs vi knappt alls och hon gick alltmer in i demenssjukdomen , så långt att jag insåg att ränna där titt som tätt , var mer för Min skull än hennes då hon grät hejdlöst när jag skulle gå, Men 5 min senare hade hon glömt att jag varit där . .
Sen Fick jag Covid och var Dålig Länge Så det blev inte Många besök innan hon gick bort nu i mitten av Augusti – Det blev Ett fint avslut med Mig och Min yngste son , Vi klappade på henne , höll hennes händer, pussade på henne och pratade med henne och så tog hon sitt sista andetag ❤
Det blev trots allt ett Väldigt Fint Avslut

Någon månad innan Kom min Kreativitet tillbaka
Jag Bakar , Har Tagit Till mig Örterna igen , Gjort Tinkturer, Salvor, Tepåsar , Trutvallor, Amuletter
Talismaner , Marmelader, Saft, Likör
Målar , Ritar och Skriver

Kommande Projekt Typ imorgon haha : Göra eget Papper, Tvålar , Smärtsalvor mm mm

Jag Njuter , Jag Är Lycklig och Jag Mår Så Bra , för jag trodde nästan att jag Förlorat den – Kreativiteten – Euforia ❤

2 kommentarer

 1. TACK Kristina🙏❤️🙏

  Känner till viss del igen… upplevde min Pappa under flera år…boende hos mig och min familj, med tre barn. Min syster 17 år äldre än jag, blev nästan repris 15 år senare.

  Din berättelse ger mig styrkan, att öppet se vad det gett och ger mig. Empati och förståelse, en för mig självklarhet då och nu. Skapande som nu pågår i mitt liv, och precis som Du fick jag ”frihet”, främst vid min Pappas bortgång, bytte jobb som gav mig utrymme för mitt målande, som bl a resulterade i 5 utställningar och i mitt ständigt pågående bokmanus.

  LIVET ÄR MAGI och vi är, ger och tar emot🌈

  Kramar från mig Nathalie

  Skickat från min iPad

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s