Myspys i Min Lilla Värld Av Salvor Tvålar och Gottegott för Kropp och Själ – Utan Syntetiskt Tjafs :)


Efter att jag hade Covid och hamnade på sjukhus Riktigt dålig , har jag varit Trött , haft ont, Tappat 2/3 delar av Mitt Hår ( tur jag hade Mycket av den varan )Inte klarat starkt ljus eller ljud -och Blivit Överkänslig mot i stort sett allting ….. Stog i Duschen och rös av Hårschampot och Duschcremen, kände med varje stril att det som fanns i dem Inte var Bra för mig …. som att få Piskrapp över ryggen av ämnen som definitivt Inte Är bra !

Detta har varit tufft under sommaren men som jag alltid fungerar …jag Ojjar mig ett tag och Offerkofta på , men sen slår Jä-lar annamat till ” skrattar åt mig själv ”

Köpta Krämer och annat har åkt ut redan innan , men nu kände jag att det var dags att ta tag i vad jag använder utanpå kroppen – Så Inget jag inte invärtes kunde tåla skulle få vara utanpå min kropp och knopp heller
Jag har läst mig till att Huden kan ta upp 60 % av det vi använder och in i Blodomloppet ….Då Blir man lite skraj , när man läser innehållsförteckningarna på ”Köpeprodukter ”

Så Nu sen den 1:a September Här i Wargis Lilla Värld Pågår Något som Är Så Roligt Härligt och Utvecklande
Känner mig som den ”galne Proffesorn” , blandandes luktandes kännandes i mitt kök hahaha
Men Så Roligt ! Och Så Värdefullt att VETA vad jag använder på Min Kropp ❤

Det Började med salvkok av enklaste renaste slag av Bivax Rosolja ( som jag gjort själv under sommaren På plockade Rosenblad och Ekologisk Rapsolja ) och Cocosolja och mina favorit eteriska oljor –
med samma ingredienser men bara lite mera bivax gör jag även trutvallor. ( Läpp Balsam)

WargMånes Salva och TrutvallaSen slog det mig att jag borde göra Tvål och Schampo – Så Det gjorde jag

Testade Olika tvålbaser till att börja med en med Sheasmör och en med Cocos Raps
Fastnade dock för CocosRaps Tvålbas , så den har jag fortsatt med

Och gör flera olika Tvålar men med samma bas

Djuprengörande med Lera och renande Eteriska oljor
– eller tvålar för ”mogen hy” på hela mig med Eteriska oljor som främjar elasticitet och att fuktnivån i huden ska hållas hög och att Huden själv ska börja producera det som håller den mjuk men stark

Sen kom jag på att testa African Blacksoap tvålbas och den var oxå en positiv överasskning
Så den gör jag med lite goa vegetabiliska oljor plus äkta eteriska oljor – en underbar Kroppstvål !

Wargis Tvålar av alla de slag

Nästa Projekt var Schampotvålar Eftersom jag tappat massor av hår under sommaren och det såg ju inte ut som det kom något nytt så var Focus på innehåll :
Främja och Stimulera Hårväxten och vad kan väl då vara bättre än Brännässla ?

Så det blev en Schampotvål med Brännässla Rosmarin Lite Pepparmynta för att Hårbotten skulle bli Pigg och Glad igen 😉 Tillsammans med Lite Argan och Rosenolja blev det Perfekt för mig , och bara efter ett litet tag är Min Hårbotten full av ”stubb ”

Det man Behöver göra när man använder Hård Tvålschampo är att ha en Mjuk Borste av naturhår som man tvålar in och sedan går man över hela Hårbotten mjukt och varligt som en skalpmassage ( Så Skönt ❤ )

2-4 ggr i månade behöver man Göra en ”Surskölj ” Eftersom Fast Tvål är lätt alkalisk
Så i det redan ursköljda håret
Tar man En 1/2 Liter vatten och En 1/2 Deciliter Äpplecidervinäger och Häller som en slutskölj genom hela håret , Om man Vill Sköljer man efteråt med vanligt vatten om man vill slippa Vinägerdoften ( vilken ändå Går ur när håret torkar )
Så Till Duschen tar man med sig Lilla Tillbringaren med Färdigblandad Surskölj , så är det varken omständigt eller Besvärligt 😉

Och Känslan att VETA att det bara är Bra Naturligt och och inga Konstigheter är Så Värdefull ❤

Jag Började med att Göra För att Min Familj skulle Ha det Bästa , Mina Tjejjer Härhemma de ”stora Barnen och Barnbarnen oxå – så jag har Inte tänkt Göra nån business på det mer än att bekosta Råvarorna som ju blir ganska dyra då allt Är Äkta vara -Utvecklingen av bättre och bättre Grejjer

Så jag säljer litegrann ”till husbehov” och utefter vad jag orkar och hinner med att göra .

– Just nu Testar jag Rengöringsoljor som blir som mjölk när det tillkommer vatten , och ett par olika sorters Serum – som Ger Näring Åt Huden i ansiktet
Ett Med Eterisk Nordafrikansk Renfana som jag nyss ”upptäckt ” Den Blir till ett helt magiskt serum som Luktar Himmelskt , man vill bara gå och ”sniffa ” i den där flaska , för det är något alldeles speciellt med den ❤
Magiskt ❤

Frampå här , tänkte jag ha en Tvål och Salvdag här strax utanför Uddevalla – Max 6 personer
Som får Prova på Att göra Tvål och Salva – och prova lite annat spännande.
Troligtvis Söndagen den 17 /10 – Är du intresserad skriv i Messenger till mig – Så kanske vi ses över grytorna 😉Special Tvål för ReningsRitual

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s