Vad Är Din SuperKraft ? Min Är definitivt Kvinnlig Urkraft ;) Vilket jag delar med de flesta som Läser här i Bloggen <3

Vi Kvinnor har definitivt En SuperKraft som Män Inte skulle hantera 😉
Bara börja med allt som Inte ”passar sig ” för oss redan som små flickor – de flesta av oss övervinner det med Uppväxt och tonår – Att Jo Vi Kan visst !
Jag har aldrig hamnat i söt gullig kvinnlig facket – Det Killar kunde – kunde jag oxå

I mellanstadiet redan Bröt jag Ner alla som Vågade i Armbrytning hahahaha även grabbarna – till saken hör att hela somrarna Rodde jag Båt – jag hängde i den där ekan för jämnan – jag och min älskade Styvfar -Fiskade och la nät – det blev armstyrka som hette duga 😉 Han drog upp näten och jag Rodde – Vi bodde vid en av Västkustens sk Fjordar  om somrarna så ibland var det tungt väder och då fick man ro armarna av sig 😉
Men jisses vad stark jag var !

Mitt Mindset var Inte att jag inte Kunde – men så är jag ju Häxa oxå

Just det där  . . .Skapade nog Väldigt mycket Hur jag Är som vuxen person- I tonåren handlade det mycket om just det – Den Fysiska kraften – den bottnade mig som Kvinna – gav mig ett självförtroende jag Inte hade som mindre – då jag var rädd för allting – mycket tack vare Min mamma – allt kunde vara farligt :O

Ju Äldre jag blev – kom just Den Kvinnliga Urkraften fram i mig – den handlar ju om andra saker än Fysisk Kraft
Jag har alltid avskytt – När Män försöker ”ta makten ” Tala om Hur man ser ut – Hur man klär sig – Hur man beter sig etc etc – Så Jag har nog alltid varit Rebell mot Patriarkatet
Att Kvinnor inte skulle ha samma Rättigheter som Män – var det mest absurda jag visste
och jag är ju i den generationen som faktiskt Män enligt lag har haft rätt att Aga Både Kvinnor och Barn – det kan ju för dagens unga verka helt galet – men Så är det – tragiskt nog  . . .

Tackolov Är Många Män – Inte att Räkna in i Patriarkatet ❤
Starka Män behöver Inte  . . . .
Det Är de Rädda svaga som utövar Makt  . . .

Å andra sidan har vi ju inte haft rösträtt i mer än hundra år :O
”sv.wikipedia.org

Den 24 maj 1919 beslutade man i Sverige att införa allmän rösträtt för kvinnor, när det gällde val till riksdagens andra kammare i plenum. År 1921 genomfördes dock det första valet till andra kammaren där kvinnor deltog”

Under Min Livstid har detta Hänt  ( skrämmande Läsning ) Att det ens Någonsin varit enligt lag Rätt Är enligt mig Fruktansvärt – men säger en hel del om Hur De bestämmande Männen Hållt Kvinnor i schack

1962. Funktionshindrade, däribland givetvis kvinnor, hade inte rätt till skolutbildning i Sverige förrän runt 1962. med datarevolutionen på 1990-talet fick de sista kvinnliga (och manliga) funktionshindrade möjlighet att läsa och skriva.

1962. Det blir straffbart i Sverige för en man att våldta sin hustru.

1964. Fysiskt funktionshindrade hade ingen rätt att rösta förrän 1964. Gravare psykiskt funktionshindrade får den rätten 1989.

1964. P-piller tillåts som preventivmedel

1966 Föräldrars rätt att aga sina barn avskaffades 1966. Ett uttryckligt förbud infördes 15 mars 1979 i föräldrabalken och gäller från 1 juli 1979:
”Barn har rätt till omvårdnad, trygghet och en god fostran. Barn skall behandlas med aktning för sin person och egenart och får inte utsättas för kroppslig bestraffning eller annan kränkande behandling.”

Detta gällde oxå Mannens rätt att aga sin Hustru 1966

70-talet. Tornedalsfinnarna börjar få medborgerliga rättigheter däribland rätten till sitt eget språk.

1970. Sambeskattningen avskaffas. Den gifta mannen och kvinnan betraktas nu som eget ekonomiskt subjekt.

1972. Råd om preventivmedel får ges av barnmorskor.

1973. Först 1973 uttalade riksdagen att homosexualiteten var en fullt accepterad läggning i statens ögon. Fram tills dess ansågs den politiskt sett vara ”abnorm”.

1973. Förbud mot könsdiskriminering vid statlig anställning.

1974. Föräldraförsäkringen införs med början till lika rätt för män och kvinnor att vårda sitt barn.

1975. Fri abort fick Sverige 1975.

1979. Fram till 1979 ansågs vara homosexualitet var en mental rubbning i Sverige.

1980. Kvinnor tillåts vara statschefer i Sverige. (Den manliga tronföljden avskaffas.)

1982. Namnlagen. Vid giftermål får kvinnan och mannen välja vems namn de skall ta. Kvinnan får inte längre mannens efternamn vid giftemål.

1983. Alla yrken i Sverige blir öppna för kvinnor.

1989. Omyndigförklaring avskaffas. Vilket innebär att det var först då vi fick lika rösträtt för alla vuxna medborgare (över 18 år).

Kampen för lika möjligheter för alla, oavsett kön,läggning, etc,  är inte över. Men låt oss skänka en tacksamhetens tanke åt alla de män och kvinnor som slagits för att alla ska ha lika rättigheter och möjligheter i Sverige.

När man läser detta och Inser att BArbarism – bara fanns ett stenkast från vår tid – förstår man ju oxå att – Kvinnors Jämlikhet fortfarande ifrågasatts – kulturellt finns det många länder som inte kommit ur mycket av detta – det får vi ju oxå deala med från invandringen – att vad som Är Lagligt i många länder – Är Inte det Här !

Me Too rörelsen är bara toppen på ett Isberg
Vad gäller att Männen anser sig Ha Rätten att göra vad de Vill med Kvinnor –
jag bara Känner — SKURA UR detta Ur Hjärnorna på dem !

Jag brukar säga – Vid Högre makter – Om jag skulle bevittna Något sådant …. hamnar förmodligen Jag i Fängelse  . . . .  :O

Ur Allt detta Har ju definitivt Min Kraft ökat genom Åren av Ren Avsky

Nä Kvinnor – dags att ta tillbaka Amazonernas Kraft – eller hur ?

Men på ett Klokare sätt – Utan att Utöva Makt – för det är just Matriarkatets Kraft 😉

Att Stå Upp För oss – Tillsammans – Inte Gnidas av avundsjukor utan Ära varandra och Vår Fantastiska UrKraft

Vi Föder Barn – Den Kraften Skapar Liv – kan vi då inte använda oss av den ?? ❤

Mer kommer om detta 😉

Nu Stärker Vi Oss och Bygger Upp oss – Ikväll startar vi en 7-veckors Healing för att Vi ska vara i Vår Fulla Kraft Både Män och Kvinnor :

Förstärk Dina SuperKrafter !

❤ ❤ ❤

1 kommentar

  1. Ja vi är starka!Jag härstammar fr.en lång rad starka kvinbor som carit tvungna att va starka o fixa saker och aldrig förstått det en del”som tjej” skulle det vara någon skillnad på tjej/kille nej man är en person
    alltid gjort som jag velat/tyckt bäst.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s