Bitterljuvt – Hur Tar man sig Vidare När Livet helt plötsligt blir helt Tillgängligt igen ?

Ja Ni som Läser i Min Profil Vet ju Hur denna veckan har varit för mig – Helt plötsligt efter 4 År – Blev jag I en ganska olycklig situation Friställd från det som har Präglat mitt Liv 24 timmar 7 dagar i veckan – Det Blev Först Adrenalinkick I att Klargöra att jag Inte kan vara Vårdande på det sätt som Min mamma behövde längre.

Hade jag inte varit bestämd på den punkten tror jag Livet hade runnit ifrån Mig helt
Vi har haft det Så Tufft i drygt ett halvår nu då mammas Demens tagit nya Höjder
Ja det har varit tufft hela tiden , givetvis och jag tror inte Många hade klarat av det eller haft möjligheten att Göra det som jag gjort. Att Vara så Nära Sin anhörig Är Extremt påfrestande och jag har känt en frustration över att Många inte förstått detta .
Man får Anhörigdemens – Jag Tappar saker ur minnet jag oxå
Det som inte görs Direkt – Finns inte och detta kommer ta tid för mig att reparera.
Så Ha Tolerans – Mitt Tålamod är begränsat – Som har varit min största Tillgång genom hela mitt liv – Oändligt Tålamod .
Hur hanterar jag det nu ?
Jo När människor Irriterar sig över mig ( Eller jag dem ) – Stänger jag av Dem 😉
Redan igår – När jag skrev att det verkar ha Löst sig för mamma – kom det mängder – Att Göra :O  Alla Tyckte helt plötsligt att Nu …. Fyller vi på hennes Lista – Att Göra
Inte aktuellt kan jag säga

Känns inte bra – Jag Behöver Återhämtning – Jag Är Trasig
Första 2 dagarna mamma Var på Sjukhus bara Tårarna Rann Blandat med beslutsamhet att Nej Nu Är det Stopp – Jag kommer inte Vårda henne i den omfattningen som hon behöver. Som jag Gråtit denna vecka har jag Aldrig Gjort – SorgeArbete

Men Nu…..

Jag ska njuta av att Kunna Röra mig Fritt
Jag ska Njuta av att Inte var 5e minut Bli avbruten
Jag ska Njuta av att Inte behöva vara rädd för några ”tokigheter ”
Jag ska Njuta av Att Bara få Vara
Att komma tillbaka som den jag var Innan 2016 – Som bara Är möjligt

Jag Är dock oändligt tacksam över att Vi har Kunnat göra detta , att Mamma den tid som Demensen inte Blommat ut till 100% fått vara med oss , att få Se sina Barnbarn och barnbarns barn i den utsträckningen som hon har fått göra istället för att sitta på nåt hem och tappat Den Nära kontakten med oss allihopa – det blir ju aldrig på samma sätt .
Jag kommer Aldrig ha ett Dåligt Samvete för hennes Skull ❤

Jag skulle Göra likadant Igen – om det gått att spola tillbaka …

Så – Nu sitter Wargis på Verandan och Njuter en kopp kaffe efter jobb på Tarotguiderna
Njuter av Mina Fina Blommor och Känner förväntan Över Att den Rosa Pionen och Stockrosorna Är på gång – Leva Igen ❤

img_9067

7 kommentarer

 1. Du är så värd den vilan Kristina,
  njut av den, man har rätt till sitt eget liv också, talar av erfarenhet då jag vårdade min man i många år, han är borta nu sedan åtta år.
  Det har varit tuffa år, men nu känner jag livsglädje och tacksamhet!
  Önskar dig all gott, och många fina kaffestunder bland dina blommor 🌷 Kram Valnea

  Gillad av 1 person

 2. Ja,,, kära WargMor😍,,,, Hoppas att folket förstår o att du får den återhämtning du så väl behöver💖
  Att du får den möjlighet att bara göra saker som du tycker om💚 o vill🤗
  Sänder dej Massa Massa Kärlek💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚

  Gillad av 1 person

 3. Vet du…. jag lider och njuter med dig. Jag var i precis samma situation dom du i oktober 2018.. Vårdade min mamma i hemmet och fick sakta se henne försvinna in i in värld. Den dagen jag ”lämnade” henne på hemmet trodde jag på riktigt att jag skulle gå sönder…. Jag kände mig som världens sämsta dotter. Gör ont än i dag när jag nu tänker på det…. det går kanske inte över helt men man lär sig att ha det i sin vardag. ❤ Kärlek

  Gillad av 1 person

 4. Ja jag säger ingenting skickar bara massor av villkorslös kärlek till dig och de dina Jo lite vill jag säga .
  Var stolt .
  Ta vara på tiden där du får vara du.
  Och all tumult som nu råder kommer att bli stabilt igen .
  Men det där vet du ju redan du kloka häxa😉 . Men ibland kan det vara svårt att se för det är för nära .

  Gillad av 1 person

 5. Den stress du haft har antagligen påverkat minnet, tycker du varit fantastisk med detta! Stor kram till dig&ladda batterierna ordentligt ❤

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s